Az indiai citromfűből füstös, citrusos esszenciális olaj állítható elő, amely számos előnyt kínál használójának. Az ázsiai gasztronómia már régóta alkalmazza az indiai citromfű esszenciális olajat levesek, teák és curryfélék elkészítéséhez, valamint hal-, szárnyas-, marha- és tengeri ételek ízesítéséhez is. Intenzív, gyógynövényes aromájának köszönhetően bármilyen helyiség légkörére üdítően hat.
Részletes termékadatlap letölthető: ⇒ITT
Legfőbb felhasználás
- Kötőszöveti sérülés
- Ízületi, szalag és ínfájdalom
- Nyirokpangás
- Pajzsmirigy alul és túlműködés
- Hólyag és vese fertőzés, kő
- Főzés
- Vérnyomás és koleszterin
- Rák és daganatok
- Szorulás és vízvisszatartás
- Szürkehályog
- Érzelmi egyensúly
Alkalmazási módok
- Ételízesítés. Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben indiai citromfű esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
- Hangulatjavítás. Harmonikus keveréket alkot bazsalikom, kardamom és fodormenta esszenciális olajokkal.
Jól keverhető
Bazsalikom, Gyömbér, Borsmenta, Szibériai fenyő
Megtalálható az alábbi keverékben
DDRPrime
Biztonság
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.t.