Üdítő, mentás aromája és íze miatt a Délkelet-Ázsiában honos kardamomot tradicionális indiai édességek és teák ízesítéséhez szokták használni. Kenyérfélékhez, smoothie-khoz, húsokhoz és salátákhoz adva fokozottabb ízélmény érhető el vele. A fűszerként világszerte nagyra becsült kardamom esszenciális olajként számos egyéb jótékony hatást is kínál.
Részletes termékadatlap letölthető: ⇒ITT
Legfőbb felhasználás
- Pangás
- Hasfájás és szorulás
- Vastagbélgyulladás és hasmenés
- Menstruációs és izomfájdalom
- Torokfájás, láz
- Szürkehályog
- Mentális fáradság és zavarodottság
- Hasnyálmirigy gyulladás
- Rossz lehellet és háztartási szag
- Főzés
- Érzelmi egyensúly
Alkalmazási módok
Ételízesítés:
- Sokoldalú ételízesítő, amelyet világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez, elsősorban őrölt formában, hogy a magokban rejlő olaj és intenzív aroma kiteljesedhessen.
- Üdítő, mentás és gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
- Adjon kardamomolajat kenyerekhez, smoothie-khoz, húsokhoz és salátákhoz, hogy intenzívebb ízélményt érjen el.
- Kardamommag helyett használjon kardamomolajat, hogy még intenzívebb ízhatást érjen el sós-fűszeres jellegű ételei elkészítésekor.
Jól keverhető
Borsmenta, Levendula, Szegfűszeg
Megtalálható az alábbi keverékben
Air
Biztonság
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.