Esszenciális olajokkal sokkal hatékonyabban ízesíthetjük ételeinket, mint szárított fűszerekkel vagy egyéb aromákkal. Intenzív hatóerejüknél fogva pedig már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben fekete bors esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Részletes termékadatlap letölthető: ⇒ITT
Legfőbb felhasználás
- Szorulás, hasmenés és bélszél
- Légző és nyirokrendszer elvezetés és tisztítás
- Gyenge keringési és hideg végtagok
- Szürkehályog
- Megfázás, influenza sajgó érzés és hidegrázás
- Eldugult légutak
- Ételízesítő
- Szorongás
- Húzódások, rándulások és izongörcs
- Dohányzás
- Érzelmi egyensúly
Alkalmazási módok
- Ételízesítés: Az egyik legízesebb esszenciális olajként tartják számon.
- Sokoldalú ételízesítő, amelyet – elsősorban a bogyókból őrölt formában – világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez.
- Serkentő hatású, gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
Jól keverhető
Kardamom, Kopaiba, Szegfűszeg, Borókabogyó, Manuka
Megtalálható az alábbi keverékben
Anchor,
Biztonság
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.
VÁSÁRLÁS